Biscotti

Lenge siden sist nå! Jeg har tatt bilder av saker og ting som jeg hadde tenkt å legge ut, men har liksom ikke fått meg selv til å gjøre det... Men her kommer det noen greier jeg har laget, BISCOTTI! Nam. Det er lett å lage, og lett å bli glad i. Her er en variant jeg gasser meg med (Haha, teit uttrykk, men språket må jo varieres. Første og kanskje eneste gang jeg har hørt noen si det, ble jeg litt satt ut... Ordet gir  ikke akkurat assosiasjoner til "fråtsing med mat".):

Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
50 g mandler
50 g hasselnøtter
3 egg
1 eggeplomme
1 ts bakepulver
1 ts veniljeessens
100 g tørket aprikos (hakkes grovt)
1 ts revet appelsinskall

Bland mel, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett to hele egg, eggeplommen, revet appelsinskall og vaniljeessens. Bland såvidt. Ha oppi nøtter, mandler og tørket aprikos. Elt deigen. Drypp litt vann over og lag to flate pølser av deigen. Legg de på stekebrett og pensle dem med det siste egget.
Stek de i 35 min på 180 grader før du tar dem ut, kutter dem opp, og steker dem i 8 min til på hver side. Skru da ned varmen til 150 grader. Avkjøles på rist.

Oppbevar biscotti i lufttett beholder. Eller bare kast deg over dem.Snakkes.

5 kommentarer

Det søte liv - Kristine

08.mai.2011 kl.18:45

Ser kjempegode ut! Fine bilder! Du er velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet;-) Hilsen Kristine

Beate

08.mai.2011 kl.22:41

Å, det så kjempegodt ut! Fristet til å prøve, men ble litt skeptisk til tørket aprikos. Kan man bruke annet, f.eks. rosiner? :)

Marit

08.mai.2011 kl.22:45

Beate: Ja, det blir sikkert bra med rosiner :) Du er ikke nødt til å ha i noe tørket frukt, mange av oppskriftene jeg har sett har ikke det... Håper du prøver den :D

Beate

12.mai.2011 kl.19:08

Ja, da skal jeg melde i fra om resultatet! :D Litt skeptisk, ettersom mine bakverk og andre matlaginger sjelden blir top score. :p

jan arne

01.sep.2011 kl.21:14

åh, nam! ! !

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

23, Trondheim

Jeg kommer fra Karmøy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits