april 2010

Rice crispy treats

Det har kanskje ikke kommet frem på denne bloggen enda, men en annen hobby jeg har er å spise godteri. Jeg kom over dette klisset på youtube en kveld, så jeg tenkte jeg skulle prøve det ut.Det heter rice crispy treats, og er rett og slett kornblanding (nam) og marshmallows (nam) blanda sammen.Jeg fant en oppskrift på norsk på Det Søte Liv under Crispy Rice Squares. Det var kjempe lett å lage dette og det smaker veldig godt, men også utrolig søtt ;)

Blondeskjørt

I dag har jeg endelig fått lagt opp kanten på blondeskjørtet mitt på nytt. Det var en helg før påske at jeg og Margrethe sydde oss skjørt, hun ble helt ferdig på en dag, mens jeg fikk stygg kant og trengte litt tid på å få lyst til å fikse det... Men etter middagsgjestene var dratt i kveld, tok jeg skjørte fram og gjorde det helt ferdig. Deilig og bli kvitt et uferdig prosjekt, så nå skal det rett i skapet og vente på varmen! Trondheim er vel ikke akkurat kjent for sitt varme kllima... Nok babling, her er det:


Veldig mye lys, men her vises iallfall blondene.

Skjørtet er sydd på en veldig lettvint måte, svart stoff i jersey stretch under, med svarte bloner med stretch over og strikk i livet. Jeg la opp blondekanten for hånd nå, for å være sikker på å ikke måtte gjøre det enda en gang. Jeg har kanskje ikke verdens største tålmodighet, men nå begynner jeg å lære at når det gjelder sying, så er ikke alltid det kjappeste det beste :)

Armbånd

Etter skolen i dag var jeg en tur på Panduro. Der fant jeg dette settet med utstyr til et armbånd og syntes det så fint ut, så jeg prøvde meg på det. Det tok ikke lang tid, kjapt og lett :)

Vott med stjerne og rose

Dette er mønster nr. 2 jeg prøver meg på fra Selbuvotten. De er strikket i babygarn, mansjetten er strikket på pinne 2 og resten av votten på pinne 2,5. Før den siste rosen droppet jeg en liten del av mønsteret, fordi vottene hadde blitt veldig lange med den delen, og fordi jeg også synes at den ikke passet helt inn. Jeg synes egentlig plasseringen av den var litt usymmetrisk. 


Men strikker man selv, kan man jo gjøre akkurat som man vil. Slik ble resultatet, og jeg er fornøyd :) Hvis du strikker, og ikke har skaffet deg denne Selbuvotten boka enda. Kjøp den! Den er verdt hver krone :)
Ha en fin helg folkens!

Votter med lappeteppemønster

Dette er det andre paret votter jeg har laget med dette mønsteret fra boken Selbuvotten. Det første så slik ut;og ble strikket i babygarn, på pinne 2,5. Da passet de ifølge boken til en stor jente (jippi, da er jeg fortsatt ikke voksen, for de passet til meg).

Så, dette andre paret er til Kristoffer. Jeg brukte pinne nr 3 denne gangen, slik at de skulle passe til en mannehånd. Garnet jeg brukte var babysilk, et garn av 80% babyalpakka og 20% silke. De ble veldig myke og gode. Jeg brukte en annen mansjett fra boken, for å få litt foranding. Er jo ikke så veldig spennende å strikke fire like votter på rappen. Slik ble resultatet:

Jeg tror jeg liker den siste mansjetten best. Hva med deg?

Smykke og armbånd med lilla og rosa perler

Dette smykket er veldig enkelt i komposisjonen, og slik lagde jeg det:

Jeg hadde 32 lilla perler, og 32 rosa perler, en kjedestump, lås, ståltråd, multitang og avbiter (multitangen har også en egen avbiter, men den kommer ikke så godt til trange plasser.) Jeg tredde en perle på ståltråden og lagde løkke i enden, så lagde jeg en løkke på den andre siden av perlen og klippet ståltråden. Så tok jeg en ny perle på tråden og lagde en løkke med den forrige løkken inni. Så en ny løkke på den andre seiden av perlen osv... Når kjedet var passe langt tok jeg og festet kjedestumpen. En fin måte å få brukt opp rester på, og jeg jo ikke ha perler i nakken under alt håret :) På armbåndet brukte jeg en vanlig smykkelås.Oppsummering av den gamle bloggen

Jeg slettet den forrige bloggen min fordi jeg følte det var bare sånn "se hvor flink jeg er, blablabla"-greie. Men flere sa til meg at det va gøy å gå innom og titte, så jeg prøver en gang til. Det er jo også mye lettere å holde styr på hva jeg lager når jeg dokumenterer det... Dette blir en ren hobbyblogg uten noe ekstra fjas :) 

Jeg legger ut noen bilder fra den forrigebloggen i dette innelgget, for jeg orke ikke lage noen innlegg på nytt.

Lappetøfler strikket i en L og så sydd sammen:


Bånd på kleshenger:


Lue i alpakkaull med spiralmønster. For å få spiralmønster uten noe stress legger du bare opp én maske mindre enn du engentlig trenger, så forskyver det seg slik av seg selv.


Lubber med standard hælfelling:


Setesdalgenser uten lus. Strikket i PT5.


Smykke og øredobber:Babyteppe:


Et par votter i alpakka, med kjærlighetsvottmønster. Har forresten mistet disse allerede... Noen som har sett de?? :P

Votter i lappeteppemønster fra boka Selbuvotten. Strikket i babyull da jeg ikke fant garnet som stod i oppskriften.


Trekk til iPod, med mariusmønster:

Fana-kofte, også strikket i PT5:


Skal jeg gidde dette eller ikke? Legg igjen en kommentar ;)

-Marit

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

Marit

Marit

21, Trondheim

Jeg kommer egentlig fra Karmøy, men studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits