mai 2010

Super Mario og eksamen

Da er eksamen nummer to (av fire) unnagjort. I dag var det en karakter i relgionssystematikk jeg skulle gjøre meg fortjent til... Så får jeg bare vente å se hvilken karakter jeg fortjente, eller om jeg egentlig fortjente en i det hele tatt. Håper min overlegne kunnskap om konseptualiseringene av "det hellige" hos Durkheim og Eliade holder mål... (ja, ironi) Hihi :)

Som avkobling i ettermiddag har jeg laget seks bordskånere til å sette glass på. Jeg så at noen hadde perlet Super Mario sopp, likte det, og ville prøve selv også. Det ble ikke bare en sopp, men to sopper, Mario, Luigi, stjernen og stikkedyr.
Vidar, trenger du bordskånere? :P Vil noen andre ha? Det var veldig morsomt å lage de, men jeg føler ikke de passer helt inn her blandt alle blondene...

Visste du forresten at det er en sopp på huset vårt i studentbyen?Fiksing på bloggen

Her er litt forklaring på hvordan man kan endre litt på bloggen sin. Først må jeg bare få si at jeg er ikke en ekspert på dette. Jeg har tatt IT-grunnkurs som perspektivemne i vår. That's it. Jeg tar en bachelor med fordypning i religionsvitenskap og nordisk, så man kan si jeg egentlig er ganske grønn på IT... Men dette får jeg faktisk litt til, og jeg synes det er gøy å putle med det, så derfor vil jeg gi det videre til dere! hehe :P 

Hvordan lage link hvis "linkeknappen" ikke funker: 
Da lager du en hyperlenke. Trykk på html-knappen i verktøylinjen. Jeg skriver hele koden

<a href="http://www.vg.no/">VG</a>

inni det vinduet som kommer opp, så lukker jeg det html-vinduet, og da skal teksten du vil ha til linken (i dette tilfelle "VG") komme opp der du skriver resten av innlegget, og det vil være en annen farge sånn at man kan se at det er en link. Om du så går på forhåndsvisning kan du teste om linken fungerer :) 

- Liste med blogger du leser:
I margen kan dere se at jeg har laget en liste med blogger jeg leser. Blogg.no har jo ikke noen sånn liste som f.eks. blogspot har, men jeg ville ha det! Jeg synes det er veldig gøy å se hvilke blogger andre leser, så jeg håper dere også lager dere en slik ;) Det er kjapt gjort. På oppsett-siden har vi en side hvor vi kan skrive inn lenker. Der la jeg inn noen blogger jeg følger. Så forandret jeg bare tittelen i html-malen. Før så det slik ut: <h3>Lenker</h3>. du kan bare bytte ut lenker med den teksten du vil ha, så vips! Du kan også legge lista inn på alle de andre malene.. Jeg kopierte inn alt dette: 

<tag:if test="${HasLinks == 'true'}">
<div> 
<h3>Blogger jeg følger</h3> 
<ul> 
<tag:linklist> 
<li> 
<a href="${LinkURL}">${LinkName}</a> 
</li> 
</tag:linklist> 
</ul> 
</div> 
</tag:if>

der hvor arkivlista er avsluttet (se etter arkiv-lista, og en </div>).

- Vise hele innleggene på akriv og kategorisidene:
Fjern dette fra entry-tagen, og innleggene vil bli vist i sin helhet. Du kan gjøre dette både på akriv og kategori malene.
<tag:entrylist limit="1000" maxchars="200">
Da skal den se slik ut:
<tag:entrylist>

- Luft mellom toppen av siden og headeren:
Se etter denne tagen, og legg inn to linjeskift (<br>). Det tilsvarer et mellomrom på ca 30px (se neste punkt). Viss du vil ha likt utseende på alle sidene dine er det viktig at du legger inn koden på alle html-malene. Det er nødvendig fordi denne koden ikke inngår i stilsettet, som sendes til alle malene, men den skrives rett i html-malene.
<div id="doc2"><br><br>


- Luft mellom headeren og wrapperen:
Legg denne koden inn under punktet som heter #header i stilsettet:
background-repeat: repeat;
margin: 0px 0px 30px 0px;

- Rammer:
Om du ikke vil legge inn rammer på den siden blogg.no har som vi kan "bygge" litt på, legger du denne koden inn i stilsettet. Du kan legger den under header, wrapper og andre steder du vil ha rammer.

border-style: solid; 
border-width: 2px; 
border-color: #000000;

Om du har forandert mye på stilsettet ditt selv er det forresten veldig tungvindt å legge noe inn med den siden... Den sletter nemlig alt du har bygget selv som du ikke kan bygge der... Vil du ha et annet utseende på rammen skriver du f.eks. dotted (prikkete) istedenfor solid osv. px bestemmer så klart tykkelsen. Siste punktet er farge. Herlighet, dere kan vel engelsk, jeg trenger ikke overforklare :P hehe

Det er sikker noe jeg har glemt i farten, men om du lurer på noe så spør i vei! 

Det er mange som poster innlegg om hvordan man kan fikse på bloggen, så dere kan jo ta en titt på de. Men det er greit å ikke bruke copy/paste uten å skjønne noe av det man gjør. Noen ting kan være litt halvveis hvis dere skjønner...
Her er siden for faget jeg tok i vår. Det ligger fortsatt ute opptak av forelesningene der, så dere kan jo se på de som ha noe innhold med html og css, om dere vil lære mer. Opptakene viser skjermen til foreleseren mens man hører på hva han sier. De er også forståelige i dobbel hastighet, om du synes det går litt treigt (man finner ut av slikt når man må prioritere hvordan man skal bruke lesedagen ;) ). Jeg vet ikke når og om de blir fjernet, så se de mens de er der.

Sjekk også ut w3schools for tips og triks ;)

Håper dette var nyttig da :)

Oppussing av kalenderen

Eksamensperiode. MEN, jeg har tatt meg tid til å lage ny forside og bakside på kalenderen min i dag.

Før:


Jeg la serviett over et litt tykt tegneark, og limte på to av mine favorittvers, som også passer til en kalender full av stress og bekymringer ;)

Etter:

Forsiden, her står det: Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. Matt 6,34

Baksiden, her står der: Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. Fil 4,13.

Alle vet jo at det ikke skjer så mye spennende i eksamensperioden, og i stedet for å kjede dere om det kjedelige jeg gjør, så kan dere jo ser på denne gruppen på facebook. Den har iallfall gitt oss noen morsomme pauser i lesingen :)

I margen kan dere se at jeg har laget en liste med blogger jeg leser. Blogg.no har jo ikke noen sånn liste som f.eks. blogspot har, men jeg ville ha det! Jeg synes det er veldig gøy å se hvilke blogger andre leser, så jeg håper dere også lager dere en slik ;) Det er kjapt gjort. På oppsett-siden har vi en side hvor vi kan skrive inn lenker. Der la jeg inn noen blogger jeg følger. Så forandret jeg bare tittelen i html-dokumentet. Før så det slik ut: <h3>Lenker</h3>. du kan bare bytte ut lenker med den teksten du vil ha, så vips! Hvis du også vil ha lista på siden med innleggene må du også legge den inn på html-fila som heter innlegg. Jeg kopierte inn alt dette: 

<tag:if test="${HasLinks == 'true'}">
<div> 
<h3>Blogger jeg følger</h3> 
<ul> 
<tag:linklist> 
<li> 
<a href="${LinkURL}">${LinkName}</a> 
</li> 
</tag:linklist> 
</ul> 
</div> 
</tag:if>

der hvor arkivlista er avsluttet (se etter arkiv-lista, og en </div>). Ellers har jeg fjernet litt ting i sidemargen, som f.eks. "Siste kommentarer", og laget litt luft mellom toppen av siden og headeren. Og det blir mer "oppussing" her til sommeren.

Dette burde kanskje vært to innlegg... Jaja.
Jeg kan godt lage innlegg om hvordan man kan gjøre litt enkle forandringer på bloggen, men bare hvis dere er interesserte. Gi en lyd ;)

Nå må jeg skynde meg å vaske opp og sove, slik at jeg kan fylle dagen min i morgen med (noe kjedelig jeg ikke nevner, og) en tur i Estenstadmarka! Haha, snakkast!

Jeg lever!

Jeg har bare ikke blogget på en uke... Jeg leser for tiden til eksamen, så det blir lite ferdigstilte prosjekter. Men her kan dere få se noe jeg filmet i påsken. En fyr i Haugesund som lufter hunden sin litt, haha :)
Marit

Marit

21, Trondheim

Jeg kommer egentlig fra Karmøy, men studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits