mai 2011

Super Mario!

Jeg har laget flere Super Mario-luer. Her er en grnn og en gul, som jeg laget til Malin og Kenneth. Da jeg var hjemme p Karmy i psken fikk jeg ogs se dem i bruk. Det er kjekt!






Pannebnd

Frste ret jeg var i Trondheim var litt av verdenscupen i langrenn og i skiskyting ogs her. Jeg drog til Gransen en veldig vt lrdag for se p skiskyting. Og nr jeg frst skulle dit heie mtte jeg jo ha noe p meg i norske farger, s Margrethe og jeg lagde oss noen pannebnd i rdt, hvitt og bltt.

Ironisk nok er ikke regnjakka mi vanntett, s her har jeg sppelsekk over den...


N har jeg hjemmeeksamen, s det blir ikke den store feiringen av 17. mai i r. Men jeg har pynta meg litt da...

Pannebndet er veldig lett lage, bare legg opp luftmasker som passer rundt hodet ditt, fest dem til en ring, og helke fastmasker rundt og rundt og rundt... Tror jeg brukte stlandsgarn og nl nr 3.

Senere er det plser til middag, etterfulgt av masse is! Hurra!

Biscotti

Lenge siden sist n! Jeg har tatt bilder av saker og ting som jeg hadde tenkt legge ut, men har liksom ikke ftt meg selv til gjre det... Men her kommer det noen greier jeg har laget, BISCOTTI! Nam. Det er lett lage, og lett bli glad i.Her er en variant jeg gasser meg med (Haha, teit uttrykk, men sprket m jo varieres. Frste og kanskje eneste gang jeg har hrt noen si det, ble jeg litt satt ut... Ordet gir ikke akkurat assosiasjoner til "frtsing med mat".):

Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
50 g mandler
50 g hasselntter
3 egg
1 eggeplomme
1 ts bakepulver
1 ts veniljeessens
100 g trket aprikos (hakkes grovt)
1 ts revet appelsinskall

Bland mel, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett to hele egg, eggeplommen, revet appelsinskall og vaniljeessens. Bland svidt. Ha oppi ntter, mandler og trket aprikos. Elt deigen. Drypp litt vann over og lag to flate plser av deigen. Legg de p stekebrett og pensle dem med det siste egget.




Stek de i 35 min p 180 grader fr du tar dem ut, kutter dem opp, og steker dem i 8 min til p hver side. Skru da ned varmen til 150 grader. Avkjles p rist.

Oppbevar biscotti i lufttett beholder. Eller bare kast deg over dem.



Snakkes.

Marit

Marit

23, Trondheim

Jeg kommer fra Karmy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i bruke hendene, s her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg flger

hits