mai 2011

Super Mario!

Jeg har laget flere Super Mario-luer. Her er en grønn og en gul, som jeg laget til Malin og Kenneth. Da jeg var hjemme på Karmøy i påsken fikk jeg også se dem i bruk. Det er kjekt!


Pannebånd

Første året jeg var i Trondheim var litt av verdenscupen i langrenn og i skiskyting også her. Jeg drog til Granåsen en veldig våt lørdag for å se på skiskyting. Og når jeg først skulle dit å heie måtte jeg jo ha noe på meg i norske farger, så Margrethe og jeg lagde oss noen pannebånd i rødt, hvitt og blått. 

Ironisk nok er ikke regnjakka mi vanntett, så her har jeg søppelsekk over den...


Nå har jeg hjemmeeksamen, så det blir ikke den store feiringen av 17. mai i år. Men jeg har pynta meg litt da...

Pannebåndet er veldig lett å lage, bare legg opp luftmasker som passer rundt hodet ditt, fest dem til en ring, og helke fastmasker rundt og rundt og rundt... Tror jeg brukte Østlandsgarn og nål nr 3.

Senere er det pølser til middag, etterfulgt av masse is! Hurra!

Biscotti

Lenge siden sist nå! Jeg har tatt bilder av saker og ting som jeg hadde tenkt å legge ut, men har liksom ikke fått meg selv til å gjøre det... Men her kommer det noen greier jeg har laget, BISCOTTI! Nam. Det er lett å lage, og lett å bli glad i. Her er en variant jeg gasser meg med (Haha, teit uttrykk, men språket må jo varieres. Første og kanskje eneste gang jeg har hørt noen si det, ble jeg litt satt ut... Ordet gir  ikke akkurat assosiasjoner til "fråtsing med mat".):

Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
50 g mandler
50 g hasselnøtter
3 egg
1 eggeplomme
1 ts bakepulver
1 ts veniljeessens
100 g tørket aprikos (hakkes grovt)
1 ts revet appelsinskall

Bland mel, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett to hele egg, eggeplommen, revet appelsinskall og vaniljeessens. Bland såvidt. Ha oppi nøtter, mandler og tørket aprikos. Elt deigen. Drypp litt vann over og lag to flate pølser av deigen. Legg de på stekebrett og pensle dem med det siste egget.
Stek de i 35 min på 180 grader før du tar dem ut, kutter dem opp, og steker dem i 8 min til på hver side. Skru da ned varmen til 150 grader. Avkjøles på rist.

Oppbevar biscotti i lufttett beholder. Eller bare kast deg over dem.Snakkes.

Marit

Marit

23, Trondheim

Jeg kommer fra Karmøy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits