oktober 2010

Løkringer

I går bestod middagen av kylling, salat og løkringer. Jeg hadde aldri lagt løkringer før, men Chef John fra Food Wishes får meg til å ville prøve nye ting. Dessuten blir jeg alltid litt sulten når jeg ser videoene hans...

Til løkringer trenger du:
- farris
- mel
- maizena
- potetstappepulver
- chilipulver eller cayennepepper 
- børdsmuler
- løk
- olje til frityrsteking
- salt

Full oppskrift kan du se her

Jeg blandet alt det tørre sammen, hadde oppi farris, og lot røren stå i 10 min. Imens kuttet jeg løk i ringer på ca 0,5 cm.Jeg vendte ringene i røren, og så dekket jeg de med brødsmuler.Neste steg var å frityrsteke dem i 2-3 min.Når de var ferdigstekte ble de lagt på en rist (med papir under!) for at oljen skulle renne vekk.Løkringene ble egentlig ganske gode :) Jeg er glad for at denne oppskriften holdt det den lovte, å lage sprø løkringer. Jeg ser for meg at jeg ikke synes bløte løringer er like godt...

I går var jeg forresten også en tur på Emma's House. Jeg synes de har så mye fint der så det hender jeg er innom å kikker. I går gikk jeg plutselig ut med denne esken:

Med disse oppi:Fine, sant?

Håper dere besøker Chef John og finner noe dere liker. Hvis dere har en YouTube-kanal kan dere jo abonnere på foodwishes der, så ser dere når han legger ut noe nytt :)

- Marit

Stor, løs hals

Jeg har laget meg en stor og god hals. Den er strikket i Nepal, et garn som består av 65% ull og 35% alpakka. Jeg brukte pinne 6, la opp 148 masker og strikket to rett og to vrang til den ble 35 cm lang.

I helga hadde jeg besøk av Eli, det var veldig koselig :) På lørdag lagde vi Sushi. Nam!
Det var første gang vi lagde det hjemme, men det ble ikke så verst :)

Er det forresten interesse for at jeg skal dele mer av mathobbyen min også?
Vi liker jo å lage mat her i heimen, sååeee, bare si ifra om dere vil ha mer mat her :)

- Marit

Marit

Marit

22, Trondheim

Jeg kommer fra Karmøy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits