november 2010

Tørrfiskgenser i alfa

Denne genseren er også fra boken "Strikk i en fei", og her holder jammen boken det den lover. Det tok meg fire dager å lage denne... Med andre ord, den lages på 1-2-3! I boken er det egentlig en vest, men jeg lagde armer på den, fordi, ehm... vet ikke, nettopp derfor.

Her er grunnen til at genseren ble hetende "tørrfiskgenser". Haha, se på den borden da, ser jo ut som en haug med fisk henger og tørker seg litt, mens de venter på at katten eller andre tørrfiskspisere skal ta dem ned...

Den er som sagt strikket i alfa, og jeg brukte pinne nr 7. Bærestykket er rundt, så den eneste monteringen som krevdes var å sy igjen hullene under armene. Jeg felte dem ikke av, slik at jeg kunne maske dem sammen. Er ikke spesielt glad i klumper på teite plasser... Kan du ikke denne syteknikken, så lær deg den her.Ha en fin uke!

Trekantsjal i babygarn

Ops, det er plutselig en måned siden jeg blogga sist... Jeg har hatt så masse å gjøre at jeg blablablabla, HEI! Ikke sov når jeg syter om meg selv!

Uansett, siden sist er litt forskjellige saker ferdigproduset, og første ting ut på den store verdensveven er et blått sjal. Jada, jada, jeg snakker ikke sånn. Det er bare det at jeg våknet tidlig og ikke snakket med noen ennå, så jeg har så masse energi som vil ut, hehe. Sjalet er strikket i babygarn, på pinne 4. Den ene omgangen strikker man to sammen, vridd litt forskjellig etter hvilken side av midten man holder på på, så et kast, og neste omgang strikkes vanlig. Da blir sjalet seende ut slik:

Spennende nærbilde:

Neimen, se det, en picot-kant her også...

Forresten, se hva som møtte meg da jeg våknet:


(Poeng til den som gjetter hvilken salme jeg tenker på når jeg ser dette bilde)


Gleder meg til det bli ordentlig skiføre. Jeg har nemlig skaffet meg nytt skiutstyr på vintersportsmessa. Så nå kan jeg forhåpentligvis gå på ski uten å få gnagsår.

Ha ein fin lørdag, nå skal jeg på spinning for få ut litt energi :)

Oppskriften er forresten fra boken "Strikk i en fei".

Marit

Marit

22, Trondheim

Jeg kommer fra Karmøy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits