Mat

Biscotti

Lenge siden sist nå! Jeg har tatt bilder av saker og ting som jeg hadde tenkt å legge ut, men har liksom ikke fått meg selv til å gjøre det... Men her kommer det noen greier jeg har laget, BISCOTTI! Nam. Det er lett å lage, og lett å bli glad i. Her er en variant jeg gasser meg med (Haha, teit uttrykk, men språket må jo varieres. Første og kanskje eneste gang jeg har hørt noen si det, ble jeg litt satt ut... Ordet gir  ikke akkurat assosiasjoner til "fråtsing med mat".):

Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
50 g mandler
50 g hasselnøtter
3 egg
1 eggeplomme
1 ts bakepulver
1 ts veniljeessens
100 g tørket aprikos (hakkes grovt)
1 ts revet appelsinskall

Bland mel, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett to hele egg, eggeplommen, revet appelsinskall og vaniljeessens. Bland såvidt. Ha oppi nøtter, mandler og tørket aprikos. Elt deigen. Drypp litt vann over og lag to flate pølser av deigen. Legg de på stekebrett og pensle dem med det siste egget.
Stek de i 35 min på 180 grader før du tar dem ut, kutter dem opp, og steker dem i 8 min til på hver side. Skru da ned varmen til 150 grader. Avkjøles på rist.

Oppbevar biscotti i lufttett beholder. Eller bare kast deg over dem.Snakkes.

Løkringer

I går bestod middagen av kylling, salat og løkringer. Jeg hadde aldri lagt løkringer før, men Chef John fra Food Wishes får meg til å ville prøve nye ting. Dessuten blir jeg alltid litt sulten når jeg ser videoene hans...

Til løkringer trenger du:
- farris
- mel
- maizena
- potetstappepulver
- chilipulver eller cayennepepper 
- børdsmuler
- løk
- olje til frityrsteking
- salt

Full oppskrift kan du se her

Jeg blandet alt det tørre sammen, hadde oppi farris, og lot røren stå i 10 min. Imens kuttet jeg løk i ringer på ca 0,5 cm.Jeg vendte ringene i røren, og så dekket jeg de med brødsmuler.Neste steg var å frityrsteke dem i 2-3 min.Når de var ferdigstekte ble de lagt på en rist (med papir under!) for at oljen skulle renne vekk.Løkringene ble egentlig ganske gode :) Jeg er glad for at denne oppskriften holdt det den lovte, å lage sprø løkringer. Jeg ser for meg at jeg ikke synes bløte løringer er like godt...

I går var jeg forresten også en tur på Emma's House. Jeg synes de har så mye fint der så det hender jeg er innom å kikker. I går gikk jeg plutselig ut med denne esken:

Med disse oppi:Fine, sant?

Håper dere besøker Chef John og finner noe dere liker. Hvis dere har en YouTube-kanal kan dere jo abonnere på foodwishes der, så ser dere når han legger ut noe nytt :)

- Marit

Fargerike muffins!

I går feria jeg bursdagen min så Therese og jeg lagde noen muffinser som ser helt uspiselige ut. Jeg har lagd noen lignende før også, men nå kommer det endelig bilde av dem her ;)

Vi hadde tre konditorfager; rød, grønn og lilla, som vi blandet ut i melis. Oppå der la vi Non-Stop, helst bare en farge på hver muffins ;) Istedenfor å blande melisen i vann brukte vi sitron. Mykje betre!Beklager for lite håndarbeidsblogging i det siste... Jeg har nesten ikke vært borti en tråd denne uka. Skole og trening tar mye tid, og så vil jeg jo være litt sosial også da... Men her er et bilde av lappeteppe mitt så langt:

Det skal være seks lapper bredt og ti lapper langt. Det nærmer seg slutten! jippi. Litt lei dette prosjektet nå...

Snakkes ;D

Muffins med "lilla" glasur

Dere sikkert har fått det med dere, jeg elsker lilla. Skjønner ikke helt hva det er med den fargen, men jeg synes nesten alt som har lilla i seg er fint... Så på mandag da jeg kom over en lilla konditorfarge, måtte jeg jo bare prøve den ut. Jeg lagde sjokolademuffins med lilla glasur. Resultatet ble ikke så bra, hehe :P
Da Kristoffer så meg blande ut glasuren brøt han ut å latter, og sa "Hahaha det ser hehe jo heilt ut haha som sparklemassa! hahaha"

Jaja, bon appetit folkens :)

De ser litt giftige ut, ikke sant?

Rice crispy treats

Det har kanskje ikke kommet frem på denne bloggen enda, men en annen hobby jeg har er å spise godteri. Jeg kom over dette klisset på youtube en kveld, så jeg tenkte jeg skulle prøve det ut.Det heter rice crispy treats, og er rett og slett kornblanding (nam) og marshmallows (nam) blanda sammen.Jeg fant en oppskrift på norsk på Det Søte Liv under Crispy Rice Squares. Det var kjempe lett å lage dette og det smaker veldig godt, men også utrolig søtt ;)
Marit

Marit

23, Trondheim

Jeg kommer fra Karmøy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i å bruke hendene, så her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved å sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg følger

hits