Mat

Biscotti

Lenge siden sist n! Jeg har tatt bilder av saker og ting som jeg hadde tenkt legge ut, men har liksom ikke ftt meg selv til gjre det... Men her kommer det noen greier jeg har laget, BISCOTTI! Nam. Det er lett lage, og lett bli glad i.Her er en variant jeg gasser meg med (Haha, teit uttrykk, men sprket m jo varieres. Frste og kanskje eneste gang jeg har hrt noen si det, ble jeg litt satt ut... Ordet gir ikke akkurat assosiasjoner til "frtsing med mat".):

Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
50 g mandler
50 g hasselntter
3 egg
1 eggeplomme
1 ts bakepulver
1 ts veniljeessens
100 g trket aprikos (hakkes grovt)
1 ts revet appelsinskall

Bland mel, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett to hele egg, eggeplommen, revet appelsinskall og vaniljeessens. Bland svidt. Ha oppi ntter, mandler og trket aprikos. Elt deigen. Drypp litt vann over og lag to flate plser av deigen. Legg de p stekebrett og pensle dem med det siste egget.




Stek de i 35 min p 180 grader fr du tar dem ut, kutter dem opp, og steker dem i 8 min til p hver side. Skru da ned varmen til 150 grader. Avkjles p rist.

Oppbevar biscotti i lufttett beholder. Eller bare kast deg over dem.



Snakkes.

Lkringer

I gr bestod middagen av kylling, salat og lkringer. Jeg hadde aldri lagt lkringer fr, men Chef John fra Food Wishes fr meg til ville prve nye ting. Dessuten blir jeg alltid litt sulten nr jeg ser videoene hans...

Til lkringer trenger du:
- farris
- mel
- maizena
- potetstappepulver
- chilipulver eller cayennepepper
- brdsmuler
- lk
- olje til frityrsteking
- salt

Full oppskrift kan du se her

Jeg blandet alt det trre sammen, hadde oppi farris, og lot rren st i 10 min. Imens kuttet jeg lk i ringer p ca 0,5 cm.



Jeg vendte ringene i rren, og s dekket jeg de med brdsmuler.



Neste steg var frityrsteke dem i 2-3 min.



Nr de var ferdigstekte ble de lagt p en rist (med papir under!) for at oljen skulle renne vekk.



Lkringene ble egentlig ganske gode :) Jeg er glad for at denne oppskriften holdt det den lovte, lage spr lkringer. Jeg ser for meg at jeg ikke synes blte lringer er like godt...

I gr var jeg forresten ogs en tur p Emma's House. Jeg synes de har s mye fint der s det hender jeg er innom kikker. I gr gikk jeg plutselig ut med denne esken:

Med disse oppi:



Fine, sant?

Hper dere besker Chef John og finner noe dere liker. Hvis dere har en YouTube-kanal kan dere jo abonnere p foodwishes der, s ser dere nr han legger ut noe nytt :)

- Marit

Fargerike muffins!

I gr feria jeg bursdagen min s Therese og jeg lagde noen muffinser som ser helt uspiselige ut. Jeg har lagd noen lignende fr ogs, men n kommer det endelig bilde av dem her ;)

Vi hadde tre konditorfager; rd, grnn og lilla, som vi blandet ut i melis. Opp der la vi Non-Stop, helst bare en farge p hver muffins ;) Istedenfor blande melisen i vann brukte vi sitron. Mykje betre!



Beklager for lite hndarbeidsblogging i det siste... Jeg har nesten ikke vrt borti en trd denne uka. Skole og trening tar mye tid, og s vil jeg jo vre litt sosial ogs da... Men her er et bilde av lappeteppe mitt s langt:

Det skal vre seks lapper bredt og ti lapper langt. Det nrmer seg slutten! jippi. Litt lei dette prosjektet n...

Snakkes ;D

Muffins med "lilla" glasur

Dere sikkert har ftt det med dere, jeg elsker lilla. Skjnner ikke helt hva det er med den fargen, men jeg synes nesten alt som har lilla i seg er fint... S p mandag da jeg kom over en lilla konditorfarge, mtte jeg jo bare prve den ut. Jeg lagde sjokolademuffins med lilla glasur. Resultatet ble ikke s bra, hehe :P




Da Kristoffer s meg blande ut glasuren brt han ut latter, og sa "Hahahadet ser hehe jo heilt ut haha som sparklemassa! hahaha"

Jaja, bon appetit folkens :)

De ser litt giftige ut, ikke sant?

Rice crispy treats

Det har kanskje ikke kommet frem p denne bloggen enda, men en annen hobby jeg har er spise godteri. Jeg kom over dette klisset p youtube en kveld, s jeg tenkte jeg skulle prve det ut.



Det heter rice crispy treats, og er rett og slett kornblanding (nam) og marshmallows (nam) blanda sammen.



Jeg fant en oppskrift p norsk p Det Ste Liv under Crispy Rice Squares. Det var kjempe lett lage dette og det smaker veldig godt, men ogs utrolig stt ;)
Marit

Marit

23, Trondheim

Jeg kommer fra Karmy, og studerer ved NTNU. Jeg er glad i bruke hendene, s her skriver jeg om det jeg lager. Ser du noe du liker, ta gjerne kontakt ved sende en mail til maritshobbyer@hotmail.com, eller legg igjen en kommentar. Kjekt at du var innom bloggen min :)

Kategorier

Arkiv

Blogger jeg flger

hits